Diş Temizliği
  • Diş temizletmek, diştaşı temizletmek, dişlere zarar veriyor mu?

    Diştaşı temizliği, ultrasonik titreşim yapan uçlar ile diştaşlarının diş yüzeyinden uzaklaştırılması ve diş yüzeyinin kalıntılardan temizlenmesi amacıyla cilalanmasıdır. Diştaşı temizlik uçları ya da cila uçları dişlerinize zarar veremez. Diş taşı temizliği diş ve genel sağlığınıza sadece faydalı bir tedavidir, hiçbir zararlı etkisi yoktur.

  • Diştaşı temizletmek, dişlerin daha çabuk lekelenmesine sebep oluyor mu?

    Hayır olmaz. Sadece algılarımız bizi yanıltmaktadır. Lekeli bir yüzeyin daha fazla lekelenmesi çok dikkatimizi çekmez, ancak temiz beyaz bir yüzeyin lekelenmesi çabuk farkedilir. Diştaşı temizliğinden sonra diştaşları ve lekelerden arınmış diş yüzeylerinde tekrar birikimlerin oluşmasını farkedersiniz.

  • Neden temizlettiğim halde tekrar diştaşlarım oluyor?

    Tükürüğümüzdeki kalsiyum ve mineraller ile gün içinde yediğimiz yiyeceklerin kalıntıları birleşerek diştaşlarını oluşturur. Belirli aralıklarla ağzımızda doğal olarak birikim gösterir. Yemek artıkları ile birlikte önce yumuşak bir tabaka iken zamanla tükrükteki mineraller ile sertleşerek diş aralarına ve dişetlerinin içine yerleşir. Dişlerin yapısı( düzgün ya da çapraşık oluşu), fırçalama alışkanlığı, yeme alışkanlığı, tükrüğün yapısı, diş minesinin yapısına göre diştaşı oluşum hızı değişkenlik gösterir. Dişleriniz çapraşıksa, yapışkan ve asitli gıdaları çok tüketiyorsanız, aburcubur alışkanlığınız varsa, düzenli diş fırçalamıyorsanız, diş mineleriniz pürüzlü ise, tükrüğünüzün içeriği ve kıvamı koyu ise daha sık diştaşı birikimiyle karşılaşırsınız Diş yapısı, tükrük yapısı ve alışkanlıkları ne olursa olsun her insanın belirli aralıklarla diştaşı temizliği yaptırması gerekir. Bunun için ortalama olarak biz 6 ayda bir temizlik yapılmasını en azından bir kontrol edilmesini öneriyoruz. Çünkü biriken diştaşları zamanla dişetlerinin sağlığını bozarak dişeti hastalıklarına sebep olmaktadır.

  • Çok sık diştaşı oluşuyor ağzımda, neden?

    Diştaşı herkeste olur, ancak sizde daha fazla oluştuğunu düşünüyorsanız, aşağıdaki durumlardan bazıları buna sebep olabilir. Diş fırçalama alışkanlığınız düzenli değilse veya doğru fırçalama yapmıyor olabilirsiniz. Dişlerinizde çapraşıklık varsa, daha fazla diştaşınız olur. Tükürük yapınız daha katı kıvamlı ise daha çok diştaşınız oluşur.